موضوع: وجباات صحية 1 الإثنين مايو 25, 2015 2:37 am
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
حبيت اكتب عن اكلات تكون لذيذه وفى نفس الوقت مفيده قدر الامكان وافكار للى مش عارف يعمل ايه الاسبوع ده على الغداء او العشاء ونوع من انواع التغييير نبدا للقمراتمنقوله للفايده من مواقع وبعضها من تجاربىى وطبعا الصور من النت
اولا وراك الفراخ المحشيه
بجد يا بنات دقتها من واحده قريبتى تجنن الطريقه تجيبى بصل 3 مفرومه -طمطماية -ملح -فلفل -بهارات -ورق لورا -عصير 2 ليمونة -ملعقتين خل -واى بهارات تحبى اضافتها وتتحشى تحت الجلد كويس وتتقفل بخله الاسنا ن توضع فى الصينيه وشويه صغيره ميه وتسوى على نار متوسطه وتتسوى بالبخار الى خارج من البصل رهييبه
التحضير: (للرز) الاول نجيب البصل و الجزر و نحطهم في حلة و نضيف عليهم ( معلقة سمنة) (شوية زيت) و نقلبهم مع بعض لحد ما يخدوا لون اصفر و بعدين نحط القوانص بعد ما نكون غسلناها كويس اوي و نسيبها تتحمر معاها 5 دقايق و بعدين نضيف كوباية ماية و نسيبها تغلي و نضيف الملح و الكمون و بهارات الكبسة ودا هيبقي شكلها
الطبخ: (و نسيب الماية تغلي عشان نضييف الرز) ♥ و لما نضيف الارز نسيب النار عالية لحد ما الماية تتشرب وبعدين نوطي النار و نخليها خفيفة عشان يستوي (لمدة نصف ساعة) (و لما الارز يستوي نحضر الفرختين بتوعنا اللي هتحشوا) لازم نغسلهم كويس اوي قبل ما نبتدي نحشيهم انا بجيب معلقة كبيرة ملح وبحطها جوا الفراخ و بادعكها كويس و بجيب لمونة و ادعكها برضو مع الملح و الطريقة دي بتخلي الفرخة لما تستوي تكون ناعمة معاكي و كمان متخدش وقت في السوا (لانها خدت نص ساعة بس) و هنا الرز في نص السوا ♥ و هنا خلاص استوي والقوانص في النص شايفين جميلة ازاي و نبدا نحشي الفرخة بالارز (ولازم الماية اللي هنحطها فيها تكون مغليه كويس اوي) (عشان متتفتحش منك) (ومتسيبهاش مدة كبيرة سيبيها نص ساعة بص) و اول ما تطلعيها سيبيها تبرد شوية وبعدين اقليها بمعلقة سمنة و شوية زيت و دا شكلها النهائي