طريقة عمل نخل الدقيق بالصور من مطبخ فتكات2- ضيفي عليه السمن والملح والماء كما بالصورة بالاسفل
اضافة السمن والبيض والملح علي الدقيق وعمل عجينة منه3- هنعجن المكونات السابقة كما بالصورة بالاسفل
عجينة السمبوسة بالصور في رمضان 20154- نروح بقا عشان نحضر حشوة اللحم بعد سبنه العجين يخمر هنجيب مقلاة ونحط فيها الزيت ونرش فيها كمية اللحم المفروم والبصل والمفروم ونشوحهم مع بعض علي النار
اللحمة المفرومة مع البصل علي النار5 قطعي البيض وبعدين حطيه علي الخليط السابق
6- صبي البقدونس المفروم المطلوب في المكونات والشبت علي الخليط السابق مع التقليب الجيد
7- شكلي العجين الي كرات صغيرة واحشيها بكمية من اللحم المتبل بالبقدونس الشبت ومشوح علي النار
8- اقفلي الحشوة جيدة في الكرات واحضري مقلاة بيها زيت ورضي بيها كمية كرات العجينة حتي انتهاء اخر كرة في الكمية المعدة لك
9-اقلي السمبوسة في الزيت وبعدين هاتي طبق عميق وضعي بيها ورقة زبدة بيضاء ورصي بيها السمبوسة بعد القلي لتتشرب الزيت ليكون النهائي لكرات العجين للسمبوسة كما بالصورة بالاسفل
سمبوسة اللحم اللذيذة بالصور 2015 بكده نكون خلصنا اول وصفات طبخ رمضانية وهنتكلم مع بعض طريقة عمل السمبوسة باللجبن خطوة خطوة وبالصور وبالمقادير كمان
تعتبر السمبوسة بالجبنة من اكلات باكستان والهند والتي يعشقها ايضا الشعب المصري خاصة في شهر رمضان اعاده الله عليكم وعلينا بالخير واليمن والبركات
تعرفي معانا علي مقادير تحضير السمبوسة بالجبن
1- اول حاجه يابنات هنجيب عدد كام ورقة من اوراق السمبوسة الجاهزة من السوبر ماركت
2- هنجيب علبة جبن شيدر جاهزة ايضا من السوبر ماركت
3-فص ثوم صغير مفروم
4- معلقة صغيرة من الزبدة
طريقة التحضير
1- في وعاء كبير نضيف الجبن والثوم المفروم وقليل من الزبدة معا ونتركهم جانبا للعودة اليهم مرة اخري
2- سخني الفرن علي درجة 180 درجة مئوية
3- قطغي ورق السمبوسة الي شرائح عديدة وذوبي الورق بالزبدة ثم نحشي الورق بالجبن المطلوب بالمقادير ثم نغقله عليه ونشكله علي شكل هرم طويل
4- كرري العملية حتي انتهاء الكمية تماما
5- احضري مقلاة بيها زيت ورصي بيها عجين السمبوسة واقلي كل الكمية المطلوبة حتي يصبح لونها ذهبيا ليكون شكلها النهائي كما بالصورة بالاسفل
سمبوسة باللحبن اللذيذ من مطبخ فتكات بكده نكون خلصنا وصفات عمل السمبوسة نروح مع بعض عشان نحضر وصفات سلطات ونقطع مع بعض الطماطم والخضروات علي طاولة رمضانية رائعه بالصور 2015
طريقة عمل سلطة التفاح بالجرجير سلطة اسبانية جديدة تصلح كطبق جانبي رمضاني تعرفي عليه الان
اول حاجه يابنات هنطلبها مع بعض المقادير
1- هنجيب عدد 2 من التفاح الي هنقطعه مكعبات بعد كده
2- حزمة من الجرجير قليلة جدا
3-فص ثوم مهروس
4- عدد 3 معالق من خل التفاح
5- معلقة من زيت الزيتون
6- رشة ملح صغيرة
طريقة تحضير سلطة التفاح بالجرجير والجبن
1- اول حاجه نفرم الثوم في الهاون وبعدين يابنات ونرش عليه شوية ملح وزيت وقليل من خل التفاح واخلطي المقادير دي كويس وسيبها علي جنب للعودة اليها مرة اخري
2- قشري الافاكادو وقطعيها الي شرائح مع قشر الليمون وقليل من الملح
3- قشري ايضا التفاح ورشي عليه ايضا كمية من الملح واتركيه جانبا
4- هنقطع الجبن قطع صغيرة بمساؤة قطع التفاح ونتركها جانبا قليلا
5- احضري طبق سلطة واسع ورصي فيه الجرجير علي مكعبات التفاح والجبن ورش خل التفاح عليهم ايضا ليصبح الشكل النهائي لطبق السلطة كما بالصورة بالاسفل
سلطة التفاح بالجبن الاسبانية بالصور طبق جانبي رمضاني شهي بالصور 2015دلوقتي خلصنا وصفات الاطباق الرئيسية والجانبية دلوقتي هنروح مع بعض عشان نتعلم يابنات طريقة تحضير حلويات رمضانية بالصور جديدة 2015
طريقة عمل التورتة للاطفال لذيذة بعد فطار رمضان بالخطوات والمقادير
1- اول حاجة يابنات هنجيب كوب سكر وهناخد منه معلقة صغيرة
2- كمية قليلة من اللوز
3- كوب صغير من المكسرات
4- نصف كوب صغير من الزبدة
5- معلقة صغيرة من الفانيليا
مقادير الحشوة بالنوجا
1- نوجا صغيرة مكعبات كمية قليلة
2- نصف كوب صغير من الكريمة
3- كوب صغير من الحليب السائل
4- معلقة صغيرة من السكر
5- عدد 3 بيضات
6- معلقة صغيرة من العسل ومعلقة صغيرة من الكراميل الناعم
نذهب الان الي طريقة تحضير كيك بالنوجا بالخطوات
1- افرمي الكوكيز واللوز والجوز حتي يصبحه ناعمين كالتراب
2- اخفقي السكر والزبدة والفانيليا وباقية المقادير في وعاء كبير
3- صبي الخليط السابق علي البسكويت والمسكرات واخلطي معا
4- هاتي مقلاة وسيحي بيها كمية الزبدة
5- ضعي خليط التورتة في قالب مع الزبدة
6- ادخلي القالب في فرن درجة حرارة 180 درجة مئوية
7- ضعي الكريمة واللبن في مقلاة علي النار
8- صبي كمية النوجا علي الخليط السابق من الكريمة واللبن
9- ارفعي الخليط السابق من علي النار وضيفي البيضاتان ومعلقة من السكر واخفقي المكونات جميعا مع بعضها بواسطة معلقة واتركيها والعوة اليها مرة اخري
10-الآن سنصب الخليط في القالب حيث لدينا أساس لهذه الخطوة بعناية فائقة يمكنني استخدام دلو ويذهب ببطء، لتجنب كسر القاعدة.
11- اخبزي الخليط السابق في درجة حرارة 200 لمدة نصف ساعه تقريبا
12-لضمان حضور جيد في كعكة نوجا لدينا بعد 10 دقيقة من الخبز حتي لاتحترق منك الكعكة
13-عندما تذهب حوالي 20 دقيقة (حتى 10 دقيقة) إعداد الديكور إذا كان لديك المفروم اللوز ويرش بالتساوي على القمة، إن لم يكن فإنك تسخين القليل من العسل إلى السائل جيدا، يرش اللوز المفروم على كعكة نوجا لدينا ويرش مع موضوع العسل القليل طوال الوقت. لذلك نحن نريد للقبض على نسيج من الكعكة.
14- وفي النهاية يكون الشكل لتورتة النوجا كما بالصورة بالاسفل
تورتة النوجا بالصور